Zubr

18. května 2008 v 20:11 | zoo |  Savci

Zubr

(Bison bonasus)

A - European bion
N - Wisent

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: turovití

Zeměpisné rozšíření: v přírodě již nežije, pouze v rezervacích (např. Bialowiežský les)
vyhledávání: Evropa
Biotop: souvislé lesy mírného pásma
vyhledávání: listnatý a smíšený les
Potrava: listy, pupeny, kůra, tráva
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 2,5-3,5 m, délka ocasu 60-80 cm, výška v kohoutku 1,8-2 m, hmotnost 350-1350 kg
Rozmnožování: Samice je březí 260-270 dní a rodí 1 mládě.
Věk: 22-40 let
Zajímavosti: Zubr vymizel z přírody v souvislosti s rozsáhlým kácením lesů. Podařilo se ho zachránit síky práci dr. Erny Mohrové, která zorganizovala chovnou skupinu. Je zařazen na listině ohrožených druhů IUCN a pražská zoo je zapojena do chovného programu EEP.
Kde ho najdete: v horní části zoo

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama