Zebra Grévyho

18. května 2008 v 20:07 | zoo |  Savci

Zebra Grévyho

(Equus grevyi)

A - Grevy´s zebra
N - Grevyzebra

Třída: savci, Řád: lichokopytníci, Čeleď: zebrovití

Zeměpisné rozšíření: Afrika jižně od Sahary
vyhledávání: Afrika
Biotop: křovinaté stepi
vyhledávání: travnaté území
Potrava: tráva
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 250-300 cm, délka ocasu 40-75 cm, výška v kohoutku 140-160 cm, hmotnost 350-430 kg
Rozmnožování: Po 390 dnech březosti rodí samice 1 mládě, které saje asi 6 měsíců.
Věk: 25-35 let
Zajímavosti: Je největším druhem zebry, na rozdíl od ostatních druhů zeber hýká podobně jako osel. Typické jsou pro ni kulaté boltce a husté pruhování sahající až na nohy. Pojmenovaná je podle francouzského prezidenta Julese Grévyho (1882). Je zařazena v Červené knize ohrožených druhů zvířat IUCN.
Kde ho najdete: v samostatném výběhu v horní části areálu

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama