Wapiti manitobský

18. května 2008 v 20:05 | zoo |  Savci

Wapiti manitobský

(Cervus (elaphus) manitobensis)

A - Wapiti
N - Wapiti

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: jelenovití

Zeměpisné rozšíření: střední Kanada
vyhledávání: Severní Amerika
Biotop: jehličnaté i smíšené lesy, i horské
vyhledávání: hory, listnatý a smíšený les
Potrava: tráva, listí, jehličí, větvičky, kůra stromů
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla až 250 cm, výška v kohoutku 150 cm, hmotnost samců až 450 kg, samic 150 kg
Rozmnožování: Samice rodí po zhruba 34 týdnech březosti jedno mládě, které kojí až 12 měsíců.
Věk: Dožívá se 15-20 let.
Zajímavosti: Je to největší podruh jelena lesního. V posledních letech je zatlačován výš do hor, kde nenachází dostatek potravy, a některé poddruhy již byly vyhubeny nebo jsou kriticky ohrožené.
Kde ho najdete: V horní části areálu v nově upravené expozici zvané Severský les.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama