Vlk hřivnatý

18. května 2008 v 19:59 | zoo |  Savci

Vlk hřivnatý

(Chrysocyon brachyurus)

A - Maned wolf
N - Mähnenwolf

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: psovití

Zeměpisné rozšíření: střední Jižní Amerika
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: pampa, okraje lesů
vyhledávání: listnatý a smíšený les, travnaté území
Potrava: malí obratlovci, bezobratlí, plody
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 95-107 cm, délka ocasu 35-49 cm, výška v kohoutku 70-90 cm, hmotnost 20-25 kg
Rozmnožování: Samice je březí 62-66 dní a rodí 1-5 mládat, která mají téměř černé zbarvení a jen špičku ocásku bílou.
Věk: až 16 let
Zajímavosti: Nápadně vysoké nohy jsou přizpůsobením k životu v travnatém prostředí. Je mimochodník. Žije samotářsky nebo v párech. V důsledku rozorávání pampy je na mnoha místech ohrožen a je zařazen na listinu ohrožených druhů IUCN. Pražská zoo se podílí na jeho záchranném chovu EEP.
Kde ho najdete: v horní části zoo

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama