Velbloud dvouhrbý

18. května 2008 v 19:55 | zoo |  Savci

Velbloud dvouhrbý

(Camelus ferus bactrianus)

A - Bactrian camel
N - Zweihöckriges Kamel

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: velbloudovití

Zeměpisné rozšíření: Střední Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: kamenité pouště, stepi
vyhledávání: poušť a polopoušť, travnaté území
Potrava: tráva, listy a jiné části rostlin
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 300 cm, délka ocasu 50 cm, výška v kohoutku 180-230 cm, hmotnost 600-1000 kg
Rozmnožování: Samice rodí po 12-14 měsících březosti jedno mládě (vzácně i dvě), které kojí 1-2 roky.
Věk: Dožívá se až 40 let.
Zajímavosti: Divoký velbloud je zařazen na listinu ohrožených druhů zvířat IUCN, liší se od domácího malými, špičatými hrby a slabším osrstěním.
Kde ho najdete: V horní části zoo, vedle výběhu bizonů. V jejich expozici žije i část kolonie psounů prériových.

Fotogalerie
Velbloud dvouhrbý-mládě
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama