Tygr ussurijský

18. května 2008 v 19:44 | zoo |  Savci

Tygr ussurijský

(Panthera tigris altaica)

A - Siberian tiger
N - Siberischer tiger

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: Dálný Východ - dnes jen Mandžusko a Korea, dříve až k Bajkalu
vyhledávání: Asie
Biotop: tajga, husté porosty kolem řek a jezer
vyhledávání: jehličnatý les, listnatý a smíšený les
Potrava: Divoká prasata, srnci a jeleni, příležitostně medvědi, i menší živočichové. Větší kořist si tygr ukrývá a opět se k ní vrací.
vyhledávání: živá kořist
Rozměry: hmotnost samců až 300 kg, samic kolem 100 kg, délka těla s ocasem 1,9-3,3 m, výška v kohoutku 1,1-1,25 m
Rozmnožování: Samice je březí 104-107 dní, rodí 1-5 (6) mláďat, která vodí až do věku 2 let. Samec žije samotářsky.
Věk: 18-20 let
Zajímavosti: Ve volné přírodě přežívá posledních 200-300 jedinců, stav v zajetí je asi 1000 jedinců. Je to největší kočkovitá šelma. Výborně plave a na lov vychází i za dne.
Kde ho najdete: V severní části areálu v nově upravené expozici a v pavilonu kočkovitých šelem

Fotogalerie
Tygr ussurijský-samice
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama