Tapír jihoamerický

18. května 2008 v 19:40 | zoo |  Savci

Tapír jihoamerický

(Tapirus terrestris)

A - Brazilian tapir (Lowland tapir)
N - Flachlandtapir

Třída: savci, Řád: lichokopytníci, Čeleď: tapírovití

Zeměpisné rozšíření: tropická Jižní Amerika východně od And
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: nížinné tropické deštné lesy do 700 m n. m.
vyhledávání: tropický les
Potrava: výhonky, listy, plody, vodnírostliny
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 170-250 cm, ocas nemá, výška v kohoutku 80-110 cm, hmotnost 110-250 kg
Rozmnožování: Samice je břeží 383-412 dní a poté rodí jediné mládě, které má ochrannou kresbu - bílé podélné proužky a tečky na tmavém podkladě.
Věk: 30 let
Zajímavosti: Žije samotářsky, o mládě pečuje jen samice, a to po dobu 1-2 let. Má rád vodu, dobře plave a potápí se a do vody se uchyluje v případě ohrožení. Chodí dokonce po dně, když hledá oblíbené vodní rostliny. Je aktivní v noci nebo za soumraku.
Kde ho najdete: v expozici Vodní svět

Fotogalerie
Tapír jihoamerický-samice s mládětem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama