Tana severní

18. května 2008 v 19:38 | zoo |  Savci

Tana severní

(Tupaia belangeri)

A - Belanger´s tree-shrew
N - Spitzhörnchen

Třída: savci, Řád: tany, Čeleď: tanovití

Zeměpisné rozšíření: jihovýchodní Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: Tropické lesy od nížin do 1000 m n. m., zdržuje se na zemi i na stromech.
vyhledávání: tropický les
Potrava: plody, drobní bezobratlí i obratlovci
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 12,5-18,5 cm, délka ocasu 14,5-17,5 cm, hmotnost 50-180 g
Rozmnožování: Samice rodí po březosti trvající 45-55 dní 1-4 mláďata, která váží jen 6-10 g a jsou zprvu ukrytá v hnízdě ve stromové dutině.
Věk: v přírodě do 5 let, v chovech až 10 let
Zajímavosti: Ačkoliv vypadá jako veverka, patří do samostatného řádu drobných savců, kteří jsou blízce příbuzní primátům a tedy i člověku.
Kde ho najdete: V pavilonu Indonéská džungle.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama