Surikata

18. května 2008 v 19:14 | zoo |  Savci

Surikata

(Suricata suricatta)

A - Suricate
N - Erdmännchen

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: promykovití

Zeměpisné rozšíření: jižní Afrika
vyhledávání: Afrika
Biotop: suchá savana, polopouště, pouště
vyhledávání: poušť a polopoušť, travnaté území
Potrava: hmyz (všekazi, saranče, kobylky), štíři, hadi, ještěrky, hlodavci
vyhledávání:
Rozměry: délka těla 25-35 cm, délka ocasu 17,5-25 cm, výška v kohoutku 15 cm, hmotnost 0,6-1 kg
Rozmnožování: Samice je březí 77 dní a rodí 1-5 mláďat, která jsou ukrytá v hnízdě v podzemní noře.
Věk: až 13 let
Zajímavosti: Surikaty žijí v početných koloniích. Noc tráví v podzemních chodbách, kam také prchají před nebezpečím. Ve dne vždy několik členů kolonie hlídkuje, vztyčeno na zadních. Rády se sluní.
Kde ho najdete: u Afrického domu

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama