Štětkoun africký

18. května 2008 v 19:15 | zoo |  Savci

Štětkoun africký

(Potamochoerus porcus)

A - Bushpig
N - Buschschwein

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: prasatovití

Zeměpisné rozšíření: střední Afrika
vyhledávání: Afrika
Biotop: vlhké lesy do 4000 m n. m., lesnaté savany (buš)
vyhledávání: listnatý a smíšený les
Potrava: plody, hlízy, půdní živočichové, ptačí vejce a mláďata
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 100-150 cm, délka ocasu 30-45 cm, výška v kohoutku 55-100 cm, hmotnost 50-130 kg
Rozmnožování: Samice je březí 120-127 dní a rodí 1-8 mláďat, pro která buduje hnízdo z travin.
Věk: až 20 let
Zajímavosti: Je aktivní hlavně ráno a večer. Sdružuje se do nepočetných skupin do 20 jedinců. Výrůstky na hlavě slouží samcům v době námluv jako nárazníky při vzájemných potyčkách.
Kde ho najdete: v Africkém domě

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 peace.boy peace.boy | Web | 18. května 2008 v 19:16 | Reagovat

!!!DŮLEŽITÁ VOLBA!!!

!!!HLASUJ PRO SVOU CELEBRITU 2008!!!

2 KiKuShKa... KiKuShKa... | Web | 18. května 2008 v 19:19 | Reagovat

Ahojky máš super blog koukni na můj teprve začínám.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama