Pudu jižní

18. května 2008 v 18:59 | zoo |  Savci

Pudu jižní

(Pudu pudu)

A - Southern pudu
N - Sũdlischer pudu

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: jelenovití

Zeměpisné rozšíření: Jižní Amerika
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: deštné lesy a bambusové houštiny od nížin po linii sněhu
vyhledávání: hory, tropický les
Potrava: listy, větve, pupeny, plody
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 85 cm, délka ocasu 8 cm, výška v kohoutku 35-38 cm, hmotnost 9-15 kg
Rozmnožování: Samice rodí po 210 dnech březosti jedno mládě o hmotnosti 1-1,5 kg.
Věk: 8-10 let
Zajímavosti: Samci mají jednoduché, nerozvětvené parůžky 7-10 cm dlouhé. Je zařazen do Červené knihy ohrožených druhů zvířat IUCN.
Kde ho najdete: V horní části zoo

Fotogalerie
Pudu jižní-mládě
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama