Přímorožec beisa

18. května 2008 v 18:53 | zoo |  Savci

Přímorožec beisa

(Oryx gazella beisa)

A - Beisa oryx
N - Beisa-antelope

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: turovití

Zeměpisné rozšíření: jižní Afrika
vyhledávání: Afrika
Biotop: suché a křovinaté savany, polopouště
vyhledávání: poušť a polopoušť, travnaté území
Potrava: byliny, listy, výhonky
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 153-235 cm, délka ocasu 47-90 cm, výška v kohoutku 100-145 cm, hmotnost 180-225 kg
Rozmnožování: Samice je březí 260-300 dní a rodí 1 mládě, které ji za hodinu po porodu následuje.
Věk: až 20 let
Zajímavosti: Samice se sdružují do menších stád, samci žijí samotářsky. V suchých oblastech dokáže přežít několik dní bez vody. Je zařazen na listinu ohrožených druhů IUCN.
Kde ho najdete: v horní části zoo

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama