Pes pralesní

18. května 2008 v 18:50 | zoo |  Savci

Pes pralesní

(Speothos venaticus)

A - Bush dog
N - Waldhund

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: psovití

Zeměpisné rozšíření: sever Jižní Ameriky
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: buš, galeriové lesy, tropické deštné lesy
vyhledávání: travnaté území, tropický les
Potrava: nejrůznější obratlovci - aguti, paky, mladé kapybary, malé druhy jelenů, bezobratlí, příležitostně plody
vyhledávání: živá kořist
Rozměry: délka těla 60-75 cm, délka ocasu 12-15 cm, hmotnost 5-7 kg
Rozmnožování: délka těla 60-75 cm, délka ocasu 12-15 cm, hmotnost 5-7 kg
Věk: v lidské péči i více než 10 let
Zajímavosti: Žije a loví ve smečkách, velmi dobře plave. Je ohrožen kácením deštných lesů a přeměnou buše na zemědělskou půdu.
Kde ho najdete: Ve výběhu tzv. Ameriky ve střední části zoo. Během povodní a v několika následujících týdnech sloužil jejich výběh jako útočiště pro pelikány.

Fotogalerie
Pes pralesní-mládě
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama