Panda červená

18. května 2008 v 18:44 | zoo |  Savci

Panda červená

(Ailurus fulgens)

A - Lesser panda
N - Kätzenbär

Třída: savci, Řád: šelmy (ploutvonožci), Čeleď: pandovití

Zeměpisné rozšíření: jižní Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: horské bambusové lesy v nadmořské výšce 2000-4000 m n. m.
vyhledávání: listnatý a smíšený les, hory
Potrava: bambusové výhonky, kořínky, plody, příležitostně vejce a mláďata ptáků, drobní obratlovci, hmyz
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: hmotnost 3-4,5 kg, délka těla 50-60 cm, délka ocasu 30-50 cm
Rozmnožování: Samice rodí po 90-150 dnech březosti 1-2, výjimečně 4 mláďata, o která se stará asi 1 rok.
Věk: Dožívá se 13 let.
Zajímavosti: V zoo je velmi náročná na náhradní potravu. Naše pandy mají rozdílné chutě: sameček Ming je zapřisáhlý vegetarián, zatímco samička Mary Carmen si dá s chutí kus masa.
Kde ho najdete: Ve výběhu u hlavního vchodu, který byl jako první vybudován v roce 1932 pro vlky. Pandy tu mají suchý kmen, který s oblibou využívají jako ložnici, zvláště v létě.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama