Outloň váhavý

18. května 2008 v 18:41 | zoo |  Savci

Outloň váhavý

(Nycticebus coucang)

A - Slowloris
N - Plumplori

Třída: savci, Řád: primáti, Čeleď: outloňovití

Zeměpisné rozšíření: jihovýchodní Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: Tropické deštné lesy, dává přednost jejich okrajům, vystupuje až do výše 1300 m n. m.
vyhledávání: tropický les
Potrava: plody, výhonky rostlin, drobní živočichové, hmyz, ptačí vejce
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 26,5-38 cm, délka ocasu 1,3-2,5 cm, hmotnost 230-610 g
Rozmnožování: Samice rodí po 191 dni březosti jedno mládě.
Věk: Dožívá se 20 let.
Zajímavosti: Vede noční způsob života. V rozčilení si potírá hlavu a krk výměškem ze žláz umístěných na vnitřní straně předních končetin.
Kde ho najdete: V současné době je v zázemí.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama