Nyala nížinná

18. května 2008 v 18:33 | zoo |  Savci

Nyala nížinná

(Tragelaphus angasi)

A - Lowland nyala
N - Nyala

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: turovití

Zeměpisné rozšíření: jihovýchodní Afrika
vyhledávání: Afrika
Biotop: křovinatá savana. světlé lesy
vyhledávání: listnatý a smíšený les, travnaté území
Potrava: listy, byliny
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 1,3-2 m, célka ocasu 35-55 cm, výška v kohoutku 80-120 cm, hmotnost 60-140 kg
Rozmnožování: Samice je březí 220 dní a rodí 1 mládě, které kojí asi půl roku.
Věk: 16 let
Zajímavosti: Typická je její pohlavní dvojtvárnost: samec je větší, má spirálovité rohy, je tmavý a má na hřbetě pás dlouhých bílých chlupů. Samice je rezavá, bez rohů. Mláďata se rodí vybarvená jako samice, samečkové mají před očima bílé skvrnky. Nyaly žijí ve stádech tvořených samcem a několika samicemi s mláďaty. Je zařazena na seznam ohrožených druhů IUCN.
Kde ho najdete: V současné době ji nechováme.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama