Nosál červený

18. května 2008 v 18:30 | zoo |  Savci

Nosál červený

(Nasua nasua)

A - South-American coati
N - Rot Nasenbär

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: medvídkovité

Zeměpisné rozšíření: Venezuela a Kolumbie až Argentina
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: různé typy lesů
vyhledávání: listnatý a smíšený les
Potrava: plody, hlízy, půdní živočichové, ptačí vejce a mláďata
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 35-69 cm, délka ocasu 32-68 cm, výška v kohoutku 27-30 cm, hmotnost3-7,7 kg
Rozmnožování: Samice je březí 77 dní a rodí 1-7 mláďat. Zpočátku jsou v hnízdě na stromě nebo v dutině, matka je kojí asi měsíc.
Věk: až 18 let
Zajímavosti: Nosáli výborně šplhají a hrabou. Potravu hledají hmatovými vousy, pohyblivý čenich svědčí o jemném čichu. Samci jsou samotáři, samice se sdružují do různě početných skupin.
Kde ho najdete: v expozici v horní části zoo

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 peace.boy peace.boy | Web | 18. května 2008 v 18:30 | Reagovat

!!!DŮLEŽITÁ VOLBA!!!

!!!HLASUJ PRO SVOU CELEBRITU 2008!!!

2 Lucy Lucy | Web | 18. května 2008 v 18:32 | Reagovat

Ten je rozkošnej :))

3 Dianikaa Dianikaa | Web | 18. května 2008 v 18:32 | Reagovat

Vyšší návštevnost jen za pár minut

4 KaTy-KaTe ♥ KaTy-KaTe ♥ | Web | 18. května 2008 v 18:33 | Reagovat

HojíííQ! ♥ Pojď se mrknout na moje vyrobená záhlaví...díík

5 skejtacek skejtacek | Web | 18. května 2008 v 18:35 | Reagovat

pls hlasuj pro me ( vice na mojem blogu )

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama