Nahur modrý

18. května 2008 v 18:28 | zoo |  Savci

Nahur modrý

(Pseudois nayaur)

A - Blue sheep
N - Blauschaf

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: turovití

Zeměpisné rozšíření: horské oblasti Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: travnaté horské planiny v nadmořské výšce 2500-6500 m n. m.
vyhledávání: hory
Potrava: traviny, výhonky keřů a jiné rostliny
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 130-140 cm, výška v kohoutku 80-90 cm, hmotnost 55-80 kg, délka rohů až 80 cm
Rozmnožování: Samice je březí 160 dní, rodí 1-2 mláďata.
Věk: Nejvyšší známý věk je 20 let.
Zajímavosti: Žije ve skupinkách 4 až 18 jedinců, někdy jich může být i několik set pohromadě. Hlavním predátorem nahurů jsou irbisové.
Kde ho najdete: V současné době je nechováme.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama