Mara stepní

18. května 2008 v 17:24 | zoo |  Savci

Mara stepní

(Dolichotis patagonum)

A - Mara
N - Grosser mara

Třída: savci, Řád: hlodavci, Čeleď: morčatovití

Zeměpisné rozšíření: Jižní Amerika
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: travnaté a křovinaté oblasti
vyhledávání: travnaté území
Potrava: tráva a jiné rostliny, květy, plody a semena
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 80 cm, délka ocasu 3,5 cm
Rozmnožování: Samice rodí po březosti trvající asi 77-90 dní jedno až tři (nejčastěji dvě)mláďata.
Věk: až 15 let
Zajímavosti: Žijí v párech, samice rodí plně vyvinutá mláďata, která již od narození vidí. Zpočátku jsou ukrytá v noře, která může být dlouhá i několik metrů. Když se rodiče vracejí z pastvy, pečlivě kontrolují, zda nehrozí nebezpečí. Na předních nohou mají čtyři prsty, na zadních pouze 3; často vyskakují do vzduchu podobně jako antilopy, aby měly lepší rozhled. Hrabou si hluboké a dlouhé nory.
Kde ho najdete: V horní části zoo, ve volném výběhu vedle vlků hřivnatých.

Fotogalerie
Mara stepní s mláďaty
Mara stepní-protahování
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama