Manul

18. května 2008 v 17:22 | zoo |  Savci

Manul

(Otocolobus manul)

A - Pallas´ Cat
N - Manul

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: otevřené stepi, polopouště a pouště v nadmořské výšce 1500 - 4000 m
vyhledávání: poušť a polopoušť, travnaté území, hory
Potrava: hlodavci a jiní drobní obratlovci
vyhledávání: živá kořist
Rozměry: délka těla 50-65 cm, délka ocasu 21-31 cm, hmotnost 2,5-3,5 kg
Rozmnožování: Samice rodí po zhruba 60 dnech březosti 2-6 mláďat.
Věk: ?
Zajímavosti: Je zařazen na listinu ohrožených a vymírajících druhů zvířat IUCN.
Kde ho najdete: Zatím jsou manuli v zázemí, plánujeme pro ně expozici v severní části areálu.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama