Mangusta liščí

18. května 2008 v 17:21 | zoo |  Savci

Mangusta liščí

(Cinyctis penicillata)

A - Yellow mongoose
N - Fuchsmanguste

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: promykovití

Zeměpisné rozšíření: jižní Afrika
vyhledávání: Afrika
Biotop: otevřená krajina od lesostepí po polopouště
vyhledávání: travnaté území, poušť a polopoušť
Potrava: hlavně bezobratlí živočichové, občas i malí savci nebo ještěrky
vyhledávání: živá kořist
Rozměry: délka těla 25-40 cm, délka ocasu 11-13 cm, výška v kohoutku 15-18 cm, hmotnost 0,5-0,8 kg
Rozmnožování: Samice je březí 45-57 dní a rodí 1-5 mláďat.
Věk: až 15 let
Zajímavosti: Mangusty žijí v rodinných skupinách. Jsou aktivní ve dne, kdy se vyhřívají na sluníčku a vztyčené pozorují okolí. Před nebezpečím prchají do nor.
Kde ho najdete: v pavilonu Afrika zblízka

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama