Lvíček zlatohlavý

18. května 2008 v 17:12 | zoo |  Savci

Lvíček zlatohlavý

(Leontopithecus chrysomelas)

A - Golden headed tamarin
N - Löwenaffe

Třída: savci, Řád: primáti, Čeleď: kosmanovití

Zeměpisné rozšíření: tropická Jižní Amerika
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: přímořský deštný les
vyhledávání: tropický les, moře
Potrava: hmyz, pavouci, ještěrky, ptačí vejce a mláďata, plody, nektar, květy, stromová míza, listy
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 20-33,5 cm, délka ocasu 31,5-40 cm, hmotnost 380-700 g
Rozmnožování: Samička je březí 132-145 dnů, rodí 1-2 mláďata, která kojí asi 2-3 měsíce. Většinu ostatní péče obstarává otec. Páry spolu žijí celý život.
Věk: Dožívají se 10 let.
Zajímavosti: Je zařazen do CITES I. V důsledku kácení lesů je jeho areál nesouvislý a izolované populace natolik malé, že jim hrozí vyhubení.
Kde ho najdete: V současné době je v zázemí.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama