Los evropský

18. května 2008 v 17:11 | zoo |  Savci

Los evropský

(Alces alces)

A - Elk
N - Elch

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: jelenovití

Zeměpisné rozšíření: severní okraje Eurasie a Severní Ameriky
vyhledávání: Severní Amerika, Asie, Evropa
Biotop: tajga, lesy mírného pásu
vyhledávání: jehličnatý les, listnatý a smíšený les
Potrava: listy, větvičky, kůra, mech, lišejník, vodní i jiné rostliny
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 240-310 cm, délka ocasu 5-12 cm, výška v kohoutku 140-235 cm, hmotnost 200-825 kg
Rozmnožování: Samice rodí po 224-243 dnech březosti jedno nebo dvě mláďata, která kojí 5 měsíců. Pohlavně dospívají v 1,5-2,5 letech.
Věk: Průměrně se dožívají 10 let, jsou známy i výjimky až 20 let.
Zajímavosti: Parohy, které rostou pouze samcům, mívají často lopatovitý tvar a dorůstají délky 120-150 cm, rekordní až 206 cm.
Kde ho najdete: v horní části areálu v lesnatém výběhu

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama