Levhart obláčkový

18. května 2008 v 17:08 | zoo |  Savci

Levhart obláčkový

(Neofelis nebulosa)

A - Clouded leopard
N - Nebelparden

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: jižní a jihovýchodní Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: horské i nížinné lesy
vyhledávání: tropický les, hory
Potrava: menší obratlovci
vyhledávání: živá kořist
Rozměry: délka těla 68-110 cm, délka ocasu 60-90 cm, výška v kohoutku 80 cm, hmotnost 11-26 kg
Rozmnožování: Samice je březí 86-95 dní a rodí 1-5 mláďat, o která pečuje sama.
Věk: až 17 let
Zajímavosti: Vzhledem k některým znakům je řazen do skupiny velkých koček (má okrouhlé zorničky, při odpočinku natahuje přední nohy před sebe a ocas neobtáčí kolem těla). Patří mezi druhy ohrožené kácením lesů, které jsou jeho domovem.
Kde ho najdete: v pavilonu kočkovitých šelem

Fotogalerie
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama