Lev (pustinný)

18. května 2008 v 17:00 | zoo |  Savci

Lev (pustinný)

(Panthera leo)

A - Lion
N - Löwe

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: subsaharská Afrika a Gírský les v Indii
vyhledávání: Asie, Afrika
Potrava: střední až větší obratlovci
vyhledávání: živá kořist
Rozměry: délka těla 1,4-2,5 m, délka ocasu 90-105 cm, výška v kohoutku 1-1,3 m, hmotnost 120-250 kg
Rozmnožování: Samice je březí 100-119 dní a rodí až 6 mláďat, která jsou zpočátku skvrnitá.
Věk: 15-30 let
Zajímavosti: Lev je jedinou kočkovitou šelmou s výraznou pohlavní dvojtvárností (samec má hřívu). Jako jediný také žije v rodinných skupinách, které vede jeden nebo dva nejsilnější samci. Lovu se účastní především samice, které si kořist nadhánějí. Asijští lvi byli téměř vyhubeni kromě několika desítek lvů indických, kteří žijí v rezervaci Gírský les na západě Indie.
Kde ho najdete: v Pavilonu kočkovitých šelem

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama