Lenochod dvouprstý

18. května 2008 v 16:58 | zoo |  Savci

Lenochod dvouprstý

(Choloepus didactylus)

A - Common two-finger sloth
N - Zweifingerfaultiere

Třída: savci, Řád: chudozubí, Čeleď: lenochodovití

Zeměpisné rozšíření: Kolumbie až Peru a severní Brazílie
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: korunové patro deštných lesů
vyhledávání: tropický les
Potrava: listy, květy, pupeny, výjimečně drobní živočichové
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 60 cm, délka ocasu 2 cm, hmotnost 6-8 kg
Rozmnožování: Samice je březí 5-6 měsíců a rodí 1 mládě, které váží 300-400 g.
Věk: až 28 let
Zajímavosti: Lenochodi jsou přizpůsobeni k životu v korunách stromů. Na větve se zavěšují pomocí silných drápů. Srst jim roste obráceně než u jiných savců - od břicha ke hřbetu. V srsti jim rostou symbiotické řasy, které jim v přírodě dodávají zelenavé zbarvení. Životní tempo lenochodů je pomalé - nejen že se pomalu pohybují, ale také se vyprazdňují jednou za 1-2 týdny.
Kde ho najdete: v pavilonu goril, ve společné expozici s akuči a tamaríny žlutorukými

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama