Lemur tmavý

18. května 2008 v 16:56 | zoo |  Savci

Lemur tmavý

(Eulemur macaco)

A - Black lemur
N - Mohren-maki

Třída: savci, Řád: primáti, Čeleď: lemurovití

Zeměpisné rozšíření: SV Madagaskar
vyhledávání: Afrika
Biotop: vlhké lesy původní i druhotné
vyhledávání: listnatý a smíšený les
Potrava: plody, listy, květy, nektar, houby i drobní živočichové
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 41 cm, délka ocasu 55 cm, hmotnost 2,4 kg, samice o něco menší než samci
Rozmnožování: Samice rodí po březosti trvající 127 dní 1-2 mláďata, o která se stará asi 4,5 měsíce.
Věk: až 39 let
Zajímavosti: Zdržují se převážně v korunách stromů a třebaže jsou sktivní i ve dne, v noci využívají toho, že některé rostliny kvetou za tmy. Vylizují z nich nektar. Lemur tmavý vytváří tři poddruhy, všechny jsou ohroženy vyhubením.
Kde ho najdete: na ostrově s lemury kata

Fotogalerie
Lemur tmavý s mládětem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama