Kuskus pozemní

18. května 2008 v 16:21 | zoo |  Savci

Kuskus pozemní

(Strigocuscus gymnotis)

A - Ground cuscus
N - Gleichfarb-kuskus

Třída: savci, Řád: vačnatci, Čeleď: kuskusovití

Zeměpisné rozšíření: Nová Guinea
vyhledávání: Austrálie
Biotop: vlhké lesy, křoviny
vyhledávání: listnatý a smíšený les
Potrava: převážně různé části rostlin - plody, listy, výhonky, výjimečně menší živočichové
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 31-52 cm, délka ocasu 24-39 cm, hmotnost 1,5-4,8 kg
Rozmnožování: Samice je březí asi 19 dní a poté rodí 1 mládě, které tráví ve vaku namířeném dopředu asi 100 dní.
Věk: ?
Zajímavosti: Umí sice šplhat, ale většinu života tráví na zemi. Zde si také buduje hnízdo na spaní. Na stromy se uchyluje v případě nebezpečí a pak rychle šplhá pomocí ovíjivého ocasu. Je aktivní v noci.
Kde ho najdete: v pavilonu Indonéská džungle

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama