Kulan

18. května 2008 v 16:15 | zoo |  Savci

Kulan

(Equus hemionus kulan)

A - Kulan (Asiatic wild ass)
N - Kulan (Halbesel)

Třída: savci, Řád: lichokopytníci, Čeleď: oslovití

Zeměpisné rozšíření: malé území na jihu Střední Asie
vyhledávání: Asie
Biotop: suché biotopy
vyhledávání: poušť a polopoušť, travnaté území
Potrava: tvrdá tráva, byliny, výhonky a listy keřů
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 2-2,5 m, délka ocasu 20-40 cm, výška v kohoutku 1-1,4 m, hmotnost 200-260 kg
Rozmnožování: Samice rodí po březosti trvající 11 měsíců jedno mládě, které je velké a záhy je schopné následovat matku.
Věk: asi 20 let
Zajímavosti: Kulan patří mezi asijské osly, kteří jsou oproti africkým větší a pískově zbarvení.
Kde ho najdete: v severozápadní části areálu

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama