Klokan parma

18. května 2008 v 16:05 | zoo |  Savci

Klokan parma

(Macropus parma)

A - Parma kangaroo
N - Parma Kanguruh

Třída: savci, Řád: vačnatci, Čeleď: klokanovití

Zeměpisné rozšíření: jihovýchodní Austrálie
Biotop: tropické deštné lesy
Potrava: části rostlin (listy, výhonky, plody apod.)
Rozměry: Hmotnost 2,6-5,9 kg, délka těla 42,5-53 cm, délka ocasu 40,5-54,5 cm
Rozmnožování: Samice je březí 33-36 dní, poté rodí jediné mládě.
Zajímavosti: Jako u všech vačnatců má vak na břiše pouze samice. Mládě se rodí maličké a nedokonale vyvinuté. Samo vyšplhá do vaku, kde se přisaje ke struku. Ve vaku dokončuje vývoj asi 3 měsíce, ale do vaku se vrací i po jeho opuštění.
Kde ho najdete: v expozici australských zvířat v horní části zoo

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama