Klokan Bennettův

18. května 2008 v 16:05 | zoo |  Savci

Klokan Bennettův

(Wallabia rufogrisea frutica)

A - Bennett´s red-necked wallaby
N - Bennettkänguruh

Třída: savci, Řád: vačnatci, Čeleď: klokanovití

Zeměpisné rozšíření: Tasmánie
vyhledávání: Austrálie
Biotop: křoviny a blahovičníkové lesy
vyhledávání: listnatý a smíšený les
Potrava: části keřů, byliny i tráva
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 66-92,5 cm, délka ocasu 62-88 cm, hmotnost 11-27 kg
Rozmnožování: Rozmnožuje se během celého roku, samice je březí 29-30 dní. Mládě po narození váží asi 1 g a do vaku se vrací do stáří 40 týdnů.
Věk: 12-15 let
Zajímavosti: Jedná se o poddruh klokana rudokrkého. Je dosti otužilý a snáší nízké teploty díky husté srsti na celém těle i na ocase. Bývá chován i v parcích a oborách. Často vytváří albinotické jedince s bílou srstí a modrýma očima.
Kde ho najdete: V horní části zoo, v sousedství klokanů rudých a klokanů parma.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama