Kapybara

18. května 2008 v 16:01 | zoo |  Savci

Kapybara

(Hydrochaeris hydrochaeris)

A - Water pig (capybara)
N - Wasserschwein

Třída: savci, Řád: hlodavci, Čeleď: kapybarovití

Zeměpisné rozšíření: Celý kontinent s výjimkou hor, pouští a tropických lesů
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: vždy okolí stojatých vod a bažiny
vyhledávání: , travnaté území
Potrava: tráva, vodní rostliny, kůra a výhonky
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 1-1,3 m, ocas nemá, výška v kohoutku 50 cm, hmotnost 27-79 kg
Rozmnožování: Samice je březí 149-156 dní a rodí 1-8 dobře vyvinutých mláďat.
Věk: 8-12 let
Zajímavosti: Je to největší hlodavec na světě. Výborně plave, dokáže se potopit na jedno nadechnutí až na 10 minut. Ve vodě probíhá i páření.
Kde ho najdete: v současné době ji nechováme

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama