Kaloň pobřežní

18. května 2008 v 16:00 | zoo |  Savci

Kaloň pobřežní

(Pteropus hypomelanus)

A - Variable flying fox
N - Insel-Flugfuchs

Třída: savci, Řád: letouni, Čeleď: kaloňovití

Zeměpisné rozšíření: malé ostrovy v Indonésii
vyhledávání: Asie
Biotop: nížinné tropické lesy a plantáže
vyhledávání: tropický les
Potrava: zralé plody
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 30 cm, hmotnost 0,2-0,5 kg
Rozmnožování: Samice je březí 5 měsíců a rodí 1 mládě, které se zpočátku drží matce na hrudi.
Věk: ?
Zajímavosti: Vyhýbá se větší souši, jako jsou velké ostrovy nebo pevnina. Žije v koloniích, je aktivní za soumraku a v noci.
Kde ho najdete: ve vnitřní expozici velkých želv

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama