Jaguarundi

18. května 2008 v 15:55 | zoo |  Savci
Jaguarundi
(Herpailurus yagouarondi)

A - Jaguarundi
N - Jaguarundi

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: jižní a Střední Amerika
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: různé typy lesů, křoviny
vyhledávání: listnatý a smíšený les, tropický les
Potrava: malí obratlovci, plody
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka těla 51-78 cm, délka ocasu 28-60 cm, výška v kohoutku 34 cm, hmotnost 2,5-9 kg
Rozmnožování: Samice je březí 63-75 dní a rodí 1-4 mláďata.
Věk: 15 let
Zajímavosti: Vyskytuje se ve dvou barevných fázích - zlatohnědé a šedočerné. Výborně šplhá, ale potravu hledá spíš na zemi.
Kde ho najdete: v areálu Amerika ve střední části zoo

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama