Hyena čabraková

18. května 2008 v 15:51 | zoo |  Savci

Hyena čabraková

(Hyaena brunnea)

A - Brown hyena
N - Braune hyane

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: hyenovití

Zeměpisné rozšíření: Afrika
vyhledávání: Afrika
Biotop: savany
vyhledávání: travnaté území
Potrava: převážně zdechliny, na pobřeží i ryby
vyhledávání: živá kořist, zdechliny
Rozměry: délka těla 110-130 cm, délka ocasu 20-25 cm, výška v kohoutku 65-85 cm, hmotnost 35-50 kg
Rozmnožování: Samice rodí po 84-97 dnech březosti 1-5 mláďat, která kojí až 1 rok.
Věk: V zajetí se dožívají až 13 let.
Zajímavosti: Na hřbetě má chlupy dlouhé až 25 cm, které tvoří hřívu. Hyena ji při vzrušení vztyčuje. Je zařazena na listinu ohrožených a vymírajících druhů zvířat IUCN.
Kde ho najdete: ve dvou výbězích v horní části areálu

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama