Hrabáč

18. května 2008 v 15:45 | zoo |  Savci

Hrabáč

(Orycteropus afer)

A - Aardwark
N - Erdferkel

Třída: savci, Řád: hrabáči, Čeleď: hrabáčovití

Zeměpisné rozšíření: Afrika na jih od Sahary
vyhledávání: Afrika
Biotop: savany a řídké lesy
vyhledávání: listnatý a smíšený les, travnaté území
Potrava: především všekazi
vyhledávání: bezobratlí
Rozměry: délka těla 120-150 cm, délka ocasu 60-70 cm, výška v kohoutku 60-65 cm, hmotnost 50-80 kg
Rozmnožování: Samice rodí do sedmiměsíční březosti 1 mládě.
Věk: V zajetí se dožívají až 18 let.
Zajímavosti: Hrabáči svými silnými drápy rozhrabují termití stavby a na dlouhý lepkavý jazyk, který mohou vysunout až na 30 cm, je nalepují. V zoo se krmí náhradní potravou - směsí moučných červů, mletého masa, tvarohu, rýže a dalších přísad.
Kde ho najdete: v pavilonu Africký dům

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama