Goral východní

18. května 2008 v 15:37 | zoo |  Savci

Goral východní

(Nemorrhaedus caudatus)

A - Goral
N - Goral

Třída: savci, Řád: sudokopytníci, Čeleď: turovití

Zeměpisné rozšíření: jihovýchodní Sibiř, Barma, Thajsko, Čína
vyhledávání: Asie
Biotop: zalesněné horské svahy do 4000 m n. m.
vyhledávání: hory
Potrava: listy, tráva, plody
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: délka těla 95-130 cm, délka ocasu 45 cm, výška v kohoutku 50-75 cm, hmotnost 25-35 kg
Rozmnožování: Samice rodí po březost trvající 6,5 měsíce jedno mládě, které ji záhy následuje.
Věk: ?
Zajímavosti: Samci žijí samotářsky, samice v malých stádech. Během říje (na podzim a začátkem zimy) svádějí samci souboje, při nichž se přetlačují čely. Je zařazen na listinu ohrožených druhů IUCN.
Kde ho najdete: V současné době ho nechováme.

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HančullQa HančullQa | E-mail | Web | 18. května 2008 v 15:39 | Reagovat

Zajímavý blog.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama