Bodlín bezocasí

18. května 2008 v 15:19 | zoo |  Savci

Bodlín bezocasý

(Tenrec ecaudatus)

A - Grand Tenrec
N - Großer Tanrec

Třída: savci, Řád: hmyzožravci, Čeleď: bodlínovití

Zeměpisné rozšíření: Madagaskar
vyhledávání: Afrika
Biotop: křoví nebo podrosty vyšší vegetace, okolí pramenů, od nížin po 900 m n. m
vyhledávání: listnatý a smíšený les
Potrava: bezobratlí a drobní obratlovci
vyhledávání: , bezobratlí
Rozměry: délka těla 26,5-39 cm, délka ocasu 1-1,6 cm, hmotnost 1,6-2,4 kg
Rozmnožování: Rozmnožování: Po 56-64 dnech březosti rodí samice 13-15 mláďat, byl zaznamenán rekordní vrh o 32 mláďatech.
Věk: v chovech 5 let
Zajímavosti: Rád přespává v dutých kládách nebo pod kameny, ale hibernuje (během suchého období nebo v jižní zimě) v zemních norách 1-2 m dlouhých. Žije soumračným a nočním životem.
Kde ho najdete: v současné době ho nechováme

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama