Binturong

18. května 2008 v 15:16 | zoo |  Savci

Binturong

(Arctictis binturong)

A - Binturong
N - Binturong

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: cibetkovité

Zeměpisné rozšíření: Jižní a jihovýchodní Asie od Indie přes Indonésii po Palavan
vyhledávání: Asie
Biotop: husté tropické lesy do 1400 m n. m.
vyhledávání: tropický les
Potrava: Je převážně býložravý, nejraději má sladké plody a patří k živočichům, které se významně podílejí na šíření semen různých stromů. Nepohrdne ani výhonky či listy a pochutná si také na rybách, bezobratlých, zdechlinách či malých obratlovcích.
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: Délka těla: 61-96 cm, délka ocasu 61-96 cm, hmotnost 20-25 kg
Rozmnožování: Doba březosti činí 60-92 dny, samice rodí 2-3 mláďata. Zpočátku jsou ukrytá ve stromové dutině.
Věk: až 23 roky
Zajímavosti: Zdržuje se téměř výhradně v korunách stromů, i když dovede také výborně plavat. Při šplhání si pomáhá ovíjivým ocasem. Je aktivní během dne i za šera. Žije nejčastěji sám, i když občas lze pozorovat skupinky s mláďaty. Samice jsou větší než samci a hrají dominantní roli.
Kde ho najdete: v pavilonu Indonéská džungle - trio je tvořeno samcem Spifem a samicemi Bertou a Sabah

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama