Baribal

18. května 2008 v 15:12 | zoo |  Savci

Baribal

(Ursus Americanus)

A - American Black Bear
N - Nordamerikanischer Schwarzbär

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: medvědovití

Zeměpisné rozšíření: Severní Amerika
vyhledávání: Severní Amerika
Biotop: jehličnaté a smíšené lesy
vyhledávání: jehličnatý les, listnatý a smíšený les
Potrava: tráva, nejrůznější rostliny, bobule, oříšky, ovoce, semena, hmyz, med, drobní obratlovci, zdechliny
vyhledávání: rostliny i živočichové, zdechliny
Rozměry: délka těla 130-180 cm, délka ocasu 12 cm, výška v kohoutku 80-95 cm, hmotnost 120-150 kg
Rozmnožování: Samice rodí nejčastěji 2 mláďata po 210-215 dnech březosti, o která se stará jeden a půl roku, někdy i déle. Pohlavně dospívají ve 3. roce života
Věk: asi 30 let
Zajímavosti: Vytváří mnoho poddruhů, které se liší především barvou srsti - od téměř bílé, přes světle hnědou, hnědou, tmavě hnědou až po černou. Dobře a rád šplhá po stromech i jako dospělý. Na zimu upadá do nepravého zimního spánku.
Kde ho najdete: v současné době jsou v zázemí

Fotogalerie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama